Kyckling på grekiskt vis

I detta läckra recept använder vi kycklingbröst utan skinn som fylls med en fetaostfyllning - det smakar underbart gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst à 125 g
100 g fetaost
1½ dl fullkornsströbröd
½ dl hackad gräslök
Rivet skal och saft från en citron
2 vitlöksklyftor
½ tsk grovmalen svartpeppar

Till penslingen:
Rivet skal och saften från en citron
1 msk olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Placera gallret mitt i ugnen. Smörj en ugnsfast form med olivolja.

Skär ett snitt i sidan på kycklingbröstet så att det bildas en ficka.

Smula fetaosten i en skål och blanda den med ströbröd, gräslök, citronskal, citronsaft, vitlök och svartpeppar.

Pressa försiktigt in fyllningen i fickan på kycklingbröstet. Lägg ner dem i den smorda formen. Blanda rivet citronskal, färskpressad citron och olivolja och pensla kycklingen med blandningen.

Stek i ugnen i 25-30 minuter tills kycklingen är genomstekt och fyllningen är fast. pensla och vänd kycklingen då och då. Servera med en god sallad och citronklyftor till.
Visningar:
1284
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader