Kyckling Satay

Vi har en Thai-restaurang här i Arboga, den är inte så stor, men maten är otroligt god och fräsch. När dom fortfarande var ganska nya gjorde den lokala tidningen en intervju med ägarinnan och då lämnade hon ut sitt recept på Kyckling Satay. Vi har provat den, och den är mycket, mycket god! Perfekt till den asiatiska buffén eller till ett gott jasminris.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
3 dl kokosmjölk
0,5 dl gurkmeja
2 tsk salt
0,5 dl socker

Gör så här

Skär kycklingfilén i långa strimlor.

Blanda kokosmjölk, gurkmeja, salt och socker i en skål. Lägg i kycklingstrimlorna och låt marinera övertäckt i kylskåp ca 20 minuter.

Antingen steker man sen kycklingen i ugnen i en smord form, eller så trär man upp dom på bambupinnar (kom ihåg att lägga dom i blöt en stund innan) eller grillar dom.

Jag brukar trä dom på bambupinnar och steka dom på en pappersklädd plåt i 225 graders ugn, då vrider jag köttet vart eftersom jag trär upp så att det blir lite vackert snott. Stek i ca 20 minuter, tills kycklingen är klar och har fått lite fin färg. Om man vill kan man sätta ugnen på grill och höja temperaturen på slutet.

Man kan servera detta med en jordnötssås om man vill, tyvärr är jag allergisk mot jordnötter....men jag brukar göra en kall crème fraiche sås smaksatt med lite vindaloo curry eller curry-pasta, rostade solrosfrön, vitlök, lite majonnäs och salt&peppar. Sen servar man detta med annan god plockmat i asiatisk stil (buffé) eller kokar ett gott jasminris, gör en god sallat till och häller upp såsen i små skålar så att var och en får en egen skål att doppa i.
Visningar:
10027
Sparat:
222

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader