Kyckling som i Normandie

Äpplenas sötma ger denna kycklingrätt från Normandie en speciell touche. Servera den med nudlar eller klyftpotatis.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kyckling , 1,5 kg
½ tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk torkad mejram
1 tsk margarin
1 stor gul lök
2 gröna äpplen
1 dl söt sherry eller äppeljuice
1 dl äppelcidervinäger

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Dela kycklingen i 8 delar och krydda dem med salt, peppar och mejram. Smält matfettet i en stor gryta. Lägg ner kycklingen och bryn i 6 minuter. Vänd en gång.

Skala löken och skiva den tunt. Ta bort kärnhusen i äpplena och skiva dem också tunt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg över lök och äppelskivor.

Blanda sherry och vinäger i en skål. Blanda väl och häll sedan blandningen över kycklingen.

Ställ in kycklingen i ugnen och stek den i en timma. Ös och vänd kycklingbitarna då och då. Kycklingen är färdig när den inte längre är rosa inuti. Servera genast.
Visningar:
1491
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader