Kyckling supreme

Möra kycklingfiléer får vila på en bädd av strimlade grönsaker. Rätten är verkligen en njutning både för öga och gom.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst ā 125 g
2 morötter, strimlade
4 selleristjälkar, strimlade
1 stor röd paprika, strimlad
1 purjolök, strimlad
3 dl kycklingbuljong
3 tsk olja
Salt
Peppar
1 gul lök, finhackad
1/4 tsk torkad timjan
1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Lägg strimlade morötter, selleri, paprika, purjolök och buljong i en stor teflonstekpanna. Låt sjuda tills grönsakerna börjar mjukna, ca 3-5 minuter. Ta upp grönsakerna med en hålslev och lägg dem på ett fat. Täck över dem och håll dem varma. Håll av skyn och spara den.

Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i samma stekpanna. Lägg i kycklingen, salta, peppra och stek tills den är färdig, 10-15 minuter. Värm en gång. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och håll det varmt.

Hetta upp oljan i stekpannan. Tillsätt löken och bryn under omrörning i 2 minuter. Tillsätt skyn, timjan och vinäger. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Häll såsen över kycklingen och grönsakerna och servera genast.
Visningar:
2597
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader