Kycklingfärs i ugn

Enkelt och gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklingfärs i ugn

Ingredienser

800 g kycklingfilé, lårfilé eller kycklingfärs
2-2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
soja
en klick smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Lägg färsen i en bunke eller skär kycklingfiléerna i mindre bitar kör dem i matberedare. Blanda färsen noga tillsammans med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen (med blöta fingrar)på en smord ugnsfast form eller fat och forma till en limpa. Pensla ytanmed soja. Stek färsen i ugn i 30 min. Pensla med smör och soja efter halvatiden för extra fin färg. Kolla att limpan är färdig genom att sticka med en trästicka och se att vätskan som kommer fram inte är grumlig. Servera med kokt eller ugnsbakad potatis, sallad och gärna en sås gjord på stekskyn och lite grädde eller buljong.
Visningar:
6239
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfärs recept
Kryddig gratäng..
av MrsC
över 2 månader
Kycklinglasagne
av zonale
över 2 månader
Grillad hamburg
över 2 månader
Kikärtsgryta me
över 2 månader
Pasta med fetao
över 2 månader
Asiatisk kyckli
över 2 månader