Kycklingfilé i örtig vinsås med papadelle

Snabbt, enkelt, gott och alldeles förträfflig bjudmat...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

2 msk olivolja
1 purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kg strimmlad kycklingfilé el lårfilé
1½ dl vitt vin
1 msk kycklingfond
5 dl creme fraish
1 liten pressad citron (kan uteslutas)
2 msk japansk el kinesisk soya
1 pkt fryst Provencaliska örter (findus)
ev salt
finmald svartpeppar

Gör så här

Fräs purjolöken och vitlöken mjuk i en stor stekgryta.
Tillsätt kycklingbitarna o fräs tills det får lite färg.
Peppra med svartpepparen.
Häll över vin, fond , soya och grädde och låt puttra ett par min.
Tillsätt citronsaft och örter.
Låt puttra i 10 min.
Smaka av och krydda/salta ev om det behövs.

Servera med nykokt papadelle och en god sallad till.
Visningar:
1507
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Örtstekt lammfi..
av ros
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader