Kycklingfilé i soja- och sesammarinad

Kycklingen marineras 2 dygn innan den steks. Den serveras med en stor blandad sallad.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st

Ingredienser

2 kilo kycklingfilé
Marinad:
3 pressade klyftor vitlök
2 msk riven färsk ingefära
5 msk flytande honung
1 msk Sambal Oelek
1 1/2 dl japansk soja
1 1/2 dl torr sherry
3 msk sesamfrö
1 kycklingbuljongtärning
Till stekning:
2 msk sesamfrö
1-2 tsk grillkrydda
Blandad sallad på fårost
1 friséehuvud
1 ekbladhuvud
1 isbergshuvud
1 roséhuvud
1 rödlök i tunna klyftor
1 skivad gurka
1 röd paprika
1 gul paprika
1 ask cocktailtomater, halverade
200 g svarta oliver
200-400 g fetaost i tärningar
basilika till garnering

Gör så här

Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal i en kastrull. Vispa ner soja och sherry. Smula ner buljongtärningen och tillsätt sesamfrö. Låt koka 5 min, sedan kallna. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på den kalla marinaden och låt marinera 1-2 dygn i kylen.Sätt ugnen på 200 grader. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en långpanna, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Låt dem kallna på plåten. Skär upp kycklingfiléerna och lägg dem på salladen. Blandad sallad med fårost: Skölj salladen väl och låt den rinna av. Dela salladssorterna i mindre bitar och blanda med resten av ingredienserna. Lägg på de stekta kycklingfiléerna. Garnera med basilika. Ringla en vinägrett av 1 dl olivolja, 1-2 msk vinäger, lite salt och peppar över salladen.
Visningar:
2499
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader