Kycklingfilé med örtig sås

Underbara dofter av vitlök och timjan fyller hela köket när du förbereder dessa lätta och läckra kycklingfiléer.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 msk maizena
6 msk kallt vatten
1 msk olja
Salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 tsk svartpeppar
2 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
100 g skivade champinjoner
½ skivad purjolök
½ tsk torkad timjan
½ tsk paprikapulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda maizenan med vattnet. Blanda väl.

Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Salta kycklingfiléerna och stek dem ca 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt vitlök och peppar och stek ytterligare en minut. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, ca 30x20 cm.

Tillsätt vin, champinjoner, purjolök, timjan och paprikapulver till stekpannan. Koka upp på hög värme och låt koka under omrörning i ca 5 minuter tills vätskan har reducerats till hälften.

Rör ner maizenablandningen i stekpannan och sjud tills såsen tjocknar ca 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
Visningar:
2835
Sparat:
57

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader