Kycklingfilé med karljohanspasta och paprikapesto

Snabbt och lätt lagas den här smakrika middagen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpepper
1 msk smör
2 förpackningar färsk pasta med fyllning av karljohanssvamp
1 squash
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 knippe ruccola, ca 50 g

Paprikapesto:
1 burk marinerad, grillad paprika, Peperoni grigliati, Zeta, 200 g
2-3 skalade vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
1 dl grovriven parmesanost
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna runt om i smör. Efterstek i mitten av ugnen ca 30 minuter till 68 grader innertemperatur.

2. Paprikapesto: Lägg paprikorna med sin olja i en mixer tillsammans med vitlök, pinjenötter och parmesanost. Kör till en smet och smaka av med svartpeppar. Tillsätt eventuellt olivolja om peston är för tjock.
Om den färdiga paprikan är svår att hitta kan du i stället grilla 2 röda paprikor på 250 grader i ugnen tills skalet blir svart runt om. Låt dem svalna i en platspåse och dra sedan bort skalen och ta bort kärnorna. Sedan är det bara att följa receptet ovan.

3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet.

4. Skölj och skär squashen i skivor och bitar. Bryn dem i olivolja. Salta, peppra och blanda ner squashen i pastan samt grovhackad rucola. Servera direkt med kycklingfiléerna och paprikapeston.

Vinförslag

Rött eller vit - välj själv! En mjuk, fruktig valpolicella, eller solmättad, fatlagrad chardonnay från Nya världen.
Visningar:
1670
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Citronbakad lax..
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader