Kycklingfilé med mustig äppelsås

Kyckling och äpple, en spännande kombination!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Salt

Sås:
2 äpplen, tärnade
En halv gul lök, finhackad
1 dl gräslök, hackad
1 msk olja
3 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
0,5 tsk gurkmeja
2 msk maizena
Salt
Peppar
1 dl mousserande vitt vin

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs löken i matolja. Tillsätt buljong, grädde och gurkmeja. Koka ihop i ca 5 minuter, red av med maizena utrört i lite vatten.

Tillsätt äppeltärningarna och koka sakta i 2 minuter.

Bryn kycklingfiléerna i olja, salta och peppra. Efterstek i ugnen i ca 10 minuter. Skiva upp kycklingfiléerna. Smaka av såsen med salt och peppar, vispa i gräslöken.

Häll i det mousserande vinet i såsen precis före serveringen. Servera klyftpotatis till.
Visningar:
743
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Busenkel äppels..
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader