Kycklingfilé med mynta

Möra kycklingbröst och aromatisk mynta och milda kryddor. En lättlagad rätt som passar utmärkt på sommaren.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst à ca 125 g
½ msk vetemjöl
1 apelsin
½ knippa färsk mynta
2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
2 msk halvtorr sherry
2 dl hönsbuljong
1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här

Torka av kycklingbröstet och vänd dem i mjölet.

Halvera och pressa apelsinen. Skölj myntan och ta av bladen från stjälken och hacka dem fint. Sätt ugnen på 50 grader.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbrösten på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra och täck över kycklingbrösten. Sätt in dem i ugnen för att hålla dem varma.

Häll sherry, hönsbuljong, apelsin- och citronsaft i stekpannan. Låt det koka ihop med stekskyn från kycklingen.

Rör ner myntan i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta ut kycklintgbrösten ur ugnen och lätt ner dem i såsen. Täck över med lock och låt sjuda ca 10 minuter.
Visningar:
775
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader