Kycklingfilé med vitlökssås

En krämig och smakrik sås förvandlar kycklingfilén till en ljuvlig måltid - inte bara för vitlöksälskaren.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 tsk olivolja
2 tsk osaltat smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2½ dl hönsbuljong
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
3 vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk hackad persilja

200 g gröna ärtor

Gör så här

Sätt på ugnens grill. Lägg kycklingen på ett galler eller i en braspanna. Pensla båda sidorna på kycklingfiléerna med olivolja. Grilla kycklingen 8-10 cm från värmen tills de är genomstekta, ca 10 minuter. Vänd dem en gång.

Lägg över kycklingfiléerna på ett fat. Täck över med aluminiumfolie och håll dem varma.

Smält matfettet i en kastrull på medelvärme. Vispa ner mjölet och bryn redningen under omrörning tills den är mörkt brun, ca 4 minuter.

Tillsätt buljong och vinäger, lite i taget under omrörning. Sjud upp på medelvärme under omrörning. Tillsätt vitlök och persilja och sjud igen. Låt sjuda 1 minut och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och servera med gröna ärter.
Visningar:
5893
Sparat:
82

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Fläskfilé med v..
av ingsa
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader