Kycklinggryta med ädelost

God gryta till vardags eller fest!

Betyg (8 röster)
Antal personer
3-4

Ingredienser

3-4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
2 burkar créme fraiche, 1 vanlig och en lätt
1 trekant Kvibille gräddädel
2 tsk torkad persilja
Salt och peppar
Smör eller olja att steka i
Pasta eller ris

Gör så här

Hacka lök och skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Fräs lök lätt i smör eller olja, tillsätt kycklingen efter ett par minuter. Tillsätt även champinjonerna och låt dem fräsa med. När allt fått lite färg och köttsaften kokat in, tillsätt créme fraichen. låt allt smälta och smaksätt med persilja, salt och vitpeppar. Smula till sist i ädelosten, men ta gärna bort grytan från plattan, och värm bara ytterst lite för att få osten att smälta. Det är också gott att ha vissa klumpar av ädelost kvar. Servera med ris eller pasta och en sallad.
Visningar:
5317
Sparat:
241

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader