Kycklinggryta med cider och morötter

Cider ger kycklingköttet en frisk och läcker smak.

Går att frysa. Är fiberrikt

De frysta smålökarna kan bytas ut mot små, gula lökar eller purjolökar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklinggryta med cider och morötter

Ingredienser

1 stor kyckling
2 msk olja
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl cider
1 msk vinäger
2 dl hönsbuljong av tärning
2 morätter
1 påse frysta smålökar 200 g.
1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
1 msk arrowrot

Gör så här

Stycka kycklingen i 8 bitar.

Torka av kycklingbitarna och bryn dem runt om i en stekpanna i hälften av oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en gryta.

Häll över cider, vinäger och hönsbuljong. Låt grytan koka ca 20 min.

Skala och skär morötterna i tjocka slantar. Bryn dem tillsammans med smålökarna i resten av oljan.

Lägg grönsakerna i grytan. Låt koka ytterligare 10 min.

Smaka av grytan med dragon. Red den med arrowrot utrörd i lite kallt vatten. Servera grytan med pasta eller ris och en blandad sallad.
Visningar:
1641
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Ungsstekt regnb..
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader