Kycklinggryta med cognac

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 st stor kyckling
0.5 dl cognac
1.5 dl vittvin
3 dl vispgrädde
4 st skalade, urkärnade, hackade tomater
1 st äpple skalat, i tärningar
14 st gröna oliver
10 st lagerblad
1 tsk curry
1 tsk timjan
1 tsk dragon
12 st förvällda, skalade, brynta steklökar
20 st små smörfrästa champinjoner
Garnering:
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja

Gör så här

Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra och häll av fettet. Häll på cognacen och flambera (stäng först av köksfläkten!). Tillsätt det vita vinet och grädden. Lägg i tomat, äpple, oliver, alla kryddorna och de brynta smålökarna. Låt grytan puttra på svag värme ca 20 minuter, eller tills kyckling bitarna känns färdiga. Fräs champinjonerna lätt i lite smör och häll över dem i grytan. Strö över hackad gräslök och hackad persilja.
Visningar:
1145
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader