Kycklinggryta med jordnötter

Kycklingkött är grunden till denna gryta som smakar av jordnötter, paprika och lök. Den är dessutom väldigt lätt att laga.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g (5 dl) kokt eller grillat, strimlat kycklingkött
1 grön paprika
1 gul lök
1 tsk olivolja
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk spiskummin
½ tsk kanel
7 dl kycklingbuljong, utspädd
2 dl matlagningsgrädde
½ dl jordnötssås
½ tsk salt
2 msk hackade jordnötter (valfritt)

Gör så här

Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor gryta och bryn paprika och lök tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg grönsakerna på en tallrik.

Smält matfettet i grytan och vispa ner mjölk, spiskummin och kanel. Sjud under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt buljong, grädde och jordnötssås. Sjud upp och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.

Tillsätt kyckling, paprika, lök och salt. Koka upp och rör om då och då tills grytan är genomvarm, ca 10 minuter. Portionera upp grytan på tallrikar, strö över jordnötterna och servera genast.
Visningar:
1758
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader