Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin

Lättlagad och jättegod kycklinggryta. Hela familjens favorit!

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 4
Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin

Ingredienser

4 kycklingfiléer (ca 500 g) eller 1 kg kycklingklubbor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ dl vitt vin (eller ½ msk pressad citron + 2 msk vatten)
1 ½ msk kycklingfond
1 tsk rosmarin
12 - 16 oliver
4 lagerblad
2 tsk kinesisk soya
2 dl mellangrädde

Gör så här

Bryn kycklingfilén/kycklingklubborna ca 10 minuter per sida.
Fräs lök och vitlök i traktörpanna. Tillsätt vin, fond, rosmarin, oliver, lagerblad, soya och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt (skär ett snitt och kolla om du är osäker).

Servera med ris.
Visningar:
2603
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader