Kycklinggryta med rödlök från Tanzania

Inte provat än...

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Ca: 750 g rödlök
Vatten
2 msk kryddblandning (se nedan)
1 dl koncentrerad tomatpuré
50 - 75 g smör eller margarin
2 hönsbuljongstärningar
1 kyckling ca: 1,2 kg
1 msk smör eller margarin
4 hårdkokta ägg (vid fyra portioner)
salt

KRYDDBLANDNINGEN:
1 tsk chilipulver
1 tsk basilika
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
½ tsk kardemumma
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk kryddnejlika
1 krm cayennepeppar

Tillbehör:
Kokt ris

Gör så här

Skala och hacka rödlöken. Lägg den i kastrullen och häll på så mycket vatten att det täcker. Sjud löken mjuk under lock i ca: 10 minuter.

Rör i kryddblandningen, tomatpuréen, matfett samt buljongtärningar och vatten.
Koka upp och sjud under lock ytterligare 10-15 minuter.

Dela kycklingen i 8 bitar och bryn den runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Stekes på svag värme under lock i 10 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden.

Lägg ner kycklingbitarna i tomat och löksåsen, späd ev med lite mera vatten och koka upp. Sjud kycklingen i löksåsen under lock tills den är helt genom kokt och mör, ca. 15 minuter.

Lägg ner de skalade hårdkokta äggen i såsen. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med nykokt ris.
Visningar:
1405
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader