Kycklingköfte med youghurtsås

Köfte, kryddade med spiskummin och persilja, är Turkiets motsvarighet till våra köttbullar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Färs:
2 msk skorpmjöl
3/4 dl vatten
1 röd chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl hackad persilja
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
Smör till stekning

Youghurtsås:
1 chilifrukt
½ gurka
1 dl matyoughurt
1 dl kesella
Salt

Gör så här

Låt ströbrödet svälla i vattnet i 15 minuter.

Kärna ur och finhacka chilifrukterna till både färsen och såsen. Lägg undan hälften (till såsen). Skala och finhacka vitlöken.

Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till bullar och stek dem lätt bruna i smör i en stekpanna.

Sås: Skala och kärna ur gurkan. Hyvla den tunt med osthyvel. Blanda med youghurten, kesellan och det sparade chilihacket. Smaka av med salt.

Lägg upp bullarna på en bädd av salladsblad. Servera med såsen, kokt ris och citronklyftor.
Visningar:
2201
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.