Kycklingkebab med ostdip

Kycklingkebab med ostdip

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 msk spiskummin
Olja
3 kycklingfiléer, ca 375 g
1 tsk salt
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk sweet chilisås
1/2 dl rökt barbequesås
2 dl Herrgårdsost, grovriven
1 msk färsk mynta, grovhackad eller 1 tsk torkad
12 grillspett

Dipp:
100 g smulad Kvibille gräddädel
2 dl gräddfil
Salt
Peppar

Tillbehör:
2 rödlökar
2 krm salt
Saft av 1 citron
1 stort huvud isbergssallad
1 gurka

Gör så här

Sätt ugnen på 150°.

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, chili och spiskummin i lite olja. Låt kallna.

Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingbitar samt salt i en matberedare och mixa till en färs. Tillsätt grädden och mixa så att den arbetas in ordentligt. Stjälp upp färsen. Vänd försiktigt ner lökröra, chilisås, barbequesås, ost och mynta.

Forma färsen till 12 långsmala bitar och trä upp dem på spett. Lägg spetten på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Mixa eller mosa osten med gräddfilen till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva rödlöken tunt, vänd runt den i salt och citronsaft. Skölj och strimla isbergssalladen fint. Skala och skär gurkan i stavar. Blanda och servera.
Visningar:
1461
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Kycklingkebab recept
Kycklingkebab m..
av Prima
över 2 månader
Fredagsmysets o..
över 2 månader
Kycklingkebab
av SDMaya
över 2 månader
LCHF- Kryddig o
av Lolan
över 2 månader
Kycklingkebab
av canna1
över 2 månader
Kyckling kebab
av mumsigt
över 2 månader