Kycklingklubba med sötsur sås

Kineserna kallar kycklingen för "de tusen rätternas fågel". Här är ett av de många sätten att tillaga kyckling - helt på kinesiskt vis med sötsur sås smaksatt med färsk ingefära.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingklubbor eller 8 kycklingben
2 vitlöksklyftor
3 msk soya
Tabasco
1 msk olja
1 tsk salt
1 huvud salladskål , ca 600 g
2 tsk olja
2 krm salt

Sås:
2 msk farinsocker
3 msk rödvinsvinäger
3 dl tomatjuice
2 tsk potatismjöl
1 msk färsk ingefära

Gör så här

Lägg kycklingklubborna på ett ugnssäkert fat. Skala vitlöken och pressa ner den i en liten skål. Tillsätt soya, några droppar tabasco och olja.

Rör om och häll såsen över kycklingen. Strö salt över. Stek kycklingen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lårköttet är 73 grader. Ös kycklingen en eller ett par gånger under stektiden.

Blanda farinsocker, vinäger, tomatjuice och potatismjöl i en liten kastrull. Låt allt koka upp under ständig omrörning och sedan koka 5-6 sekunder. Håll såsen varm.

Skala ingefäran och riv den fint. Smaksätt såsen med ingefäran. Sila av skyn från kycklingen och häll 3-4 msk i såsen.

Strimla salladskålen. Värm oljan i en stekpanna och fräs kålen 3-4 minuter. Salta under tiden och rör flitigt så att kålen inte blir bränd. Servera kålen till kycklingen och såsen. Kokt ris passar bra till.
Visningar:
5707
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader