Kycklinglår med chili-yoghurtsås

Allra helst gör du rätten med majskyckling men det blir gott med "vanlig" också.
Såsen passar utmärkt till.
Gillar du inte quinoa som jag, så väljer du ris eller bulgur istället.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklinglår med chili-yoghurtsås

Ingredienser

8 st kycklinglår, gärna majskyckling

Marinad:
2 msk tomatpuré
2 msk vatten
1 dl rapsolja
2 tsk flytande honung
1 msk färsk hackad rosmarin
Salt
Svartpeppar

Yoghurtsås med chili:
5 dl matyoghurt
0,5 dl flytande honung
2,5 dl chilisås
Salt
Svartpeppar

Till servering:
Quinoa
Blandad sallad , gärna med tomat och oliver

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingdelarna på en folieklädd plåt eller i en liten långpanna.

Rör ut tomatpurén med vattnet.
Vispa ihop oljan med tomatpuré, honung och kryddorna.
Pensla kycklingdelarna med marinaden och stek dem mitt i ugnen 30-40 minuter, tills de är genomstekta. Pensla över mer marinad ett par gånger under tiden.

Såsen:
Vispa ihop ingredienserna, smaka av.
Visningar:
4539
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Yoghurtsås recept
Gudruns gröna ö..
av ros
över 2 månader
Het chili med n..
över 2 månader
Gudruns mariner
av ros
över 2 månader
Spenat & kikärt
över 2 månader
Jambalaya med c
av nallec
över 2 månader
Kycklingsallad
över 2 månader