Kycklinglasagne

En annorlunda lasagne med kyckling och spenat är minst lika god som det klassiska originalet med köttfärs.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g avrunnen keso
150 g djupfryst hackad spenat
8-10 lasagneplattor
1½ dl strimlad mozzarella, grevé eller herrgårdsost, mager
Matfett till formen

Sås:
1 tsk margarin
½ hackad gul lök
1 burk krossade tomater
1 dl tomatjuice
2½ dl tärnat, tillagat kycklingkött
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ dl hackad persilja

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form tunt med flytande margarin.

Blanda keso och tinad avrunnen spenat i en skål.

Gör såsen, smält 1 tsk margarin i en fettsnål gryta på medelvärme. Fräs löken mjuk under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross, tomatjuice och kyckling och låt koka under omrörning tills det är genomvarmt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och rör ner persiljan.

Bred ut 1/3 av såsen i botten på ugnsformen, lägg på 3 lasagneplattor, bred därefter ut hälften av spenatblandningen. Strö över 1/3 av osten. Upprepa med ett lager sås, plattor, spenat och ost. Avsluta med sås, lasagneplattor och ost. De sista lasagneplattorna läggs i mitten och ska inte täcka hela formen. Tryck ner pastaplattorna lite i såsen så de blir genomfuktade och strö slutligen över resten av osten.

Grädda lasagnen 35-40 minuter tills den är genomgräddad. Servera genast.
Visningar:
3020
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Kycklinglasagne recept
Kycklinglasagne..
av zonale
över 2 månader
Kycklinglasagne
över 2 månader
Kycklinglasagne
av Lilloo
över 2 månader
Robins kyckling
av evaldo
över 2 månader
Kycklinglasagne
av ennali1
över 2 månader
Kycklinglasagne
av lennali
över 2 månader