Kycklingnuggets med currysås

God rätt, som både barn och vuxna gillar. Tar lite tid, så kanske inget man svänger ihop till middag efter en lång arbetsdag då alla är hungriga.
Servera ris till.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 kycklingfiléer
olja

Marinad:
5 dl kallt vatten
3 msk salt
1 msk socker

Panering:
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 msk ströbröd
2 msk vatten
2 krm peppar
ev rivet skal av 1 lime

Currysås:
½ gul lök
½ äpple
½ banan
1 dl kokosmjölk
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 tsk curry
½ - 1 krm sambal oelek

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 2x2 cm stora. Blanda samman marinaden. Lägg ner kycklingbitarna i den,
och låt dem stå kallt ca 3-4 timmar.

2. Gör currysåsen under tiden. Skala lök, äpple och banan. Grovtärna dem. Fräs dem mjuka i lite matfett.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, curry och sambal oelek.
Låt såsen småputtra ca 5 minuter. Rör då och då i den. Häll allt i en mixer och kör såsen slät.

3. Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, limeskal
och peppar till en jämn smet.

4. Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet. Vänd kycklingbitarna i smeten.
Fritera dem under medelvärme ca 5 min på varje sida.
Visningar:
4636
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Kycklingnuggets recept
Kycklingnuggets..
över 2 månader
Chicken nuggets..
över 2 månader
Hemlagade kyckl
av Fiona
över 2 månader
Fisknuggets med
över 2 månader
Kycklingnuggets
av UllaC
över 2 månader
Kycklingnuggets
av wilma74
över 2 månader