kycklingpaj

Vilken paj! Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och vår peppriga sås blandar sig perfekt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer, ca 300 g
1 bit purjolök
smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche, 4 peppar & vitlök
3 ägg
2 dl riven ost, gratäng

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Stek kyckling i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.
Visningar:
2591
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader