Kycklingpaj från Italien

Skapa ett mästerverk till middag i kväll. Pajen är fylld med bl.a. kyckling, tomater, färskost och paprika.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

300 g färdigstekt kycklingkött , tärnat
1 gul lök
1 röd paprika
Olivolja
1 dl färskost med vitlök
2 ägg
2 dl lättmjölk
1 dl hackade , soltorkade tomater
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk torkad basilika
1 nypa kajennpeppar
1/2 tsk salt
1 tomat , utkärnad och hackad

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
50 g smör eller margarin
1/2 dl naturell lättyoughurt

Gör så här

Pajdeg: Smula samman mjöl och salt med matfettet. Blanda ner youghurten och knåda till en jämn deg. Slå in degen i plastfolie. Låt degen ligga i kylskåpet i ca 30 minuter.

Skala och hacka löken. Ansa och strimla paprikan. Smörj ett tefonstekjärn med olja. Fräs lök och paprika i ca 5 minuter. Blanda lökblandningen med kycklingen.

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop färskosten med äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt soltorkade tomater, persilja, basilika, kajennpeppar och salt.

Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och kavla pajdegen eller tryck ut den i formen med fingrarna. Fyll formen med kycklingblandningen. Häll över ostblandningen. Grädda pajen 30 minuter i ugnen. Garnera med urkärnad, hackad färsk tomat. Servera genast.
Visningar:
1479
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader