Kycklingpaj med gorgonzola

Festgott!

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6
Kycklingpaj med gorgonzola

Ingredienser

Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling, urbenad, i bitar
200 g broccolibuketter, förvällda
1 röd paprika, i bitar
1 grön paprika, i bitar
200 g gorgonzolaost
25 g pinjenötter

Äggstanning:
2 dl lätt crème fraiche med franska örter
4 ägg
½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

Ugn: 225º

Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen.

Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.

Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Lägg kycklingkött, förvälld broccoli och paprika i formen. Skär gorgonzolan i bitar och fördela dem över fyllningen.

Vispa samman crème fraiche och ägg med salt och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen. Strö över pinjenötter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen. Servera pajen med en sallad.
Visningar:
5224
Sparat:
160

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader