Kycklingpaj med mangochutney

Kyckling och mangochutney... Det är en oslagbar kombination.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg
2,5 dl mjöl
0,75 g lätt kesella
75 g smör

Fyllning:
2-3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
2 tsk curry
olja
3 dl mjölk
3 ägg
3 msk mangochutney
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här

Pajskalet:
Blanda samman ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskåp 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i 5-10 minuter.

Fyllningen:
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem. Lägg dom åt sidan och låt dom svalna.

Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.

Skiva kycklingfiléerna och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Lägg paprika/purjolöken ovanpå.

Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll ovanpå kyckling/purjolök/paprika.

Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Visningar:
4736
Sparat:
126

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kyckling- och m..
av lennali
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader