Kycklingpaj med potatis

Denna härligt doftande paj blir en utmärkt lunchrätt. Under ett frasigt pajskal gömmer sig kyckling och grönsaker.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 - 300 g potatis , skalad och tärnad
2 små morötter , skivade
300 g tillagat kycklingkött , strimlat
7 dl kycklingbuljong / fond
2½ dl majskorn
2½ dl gröna ärter
1 tsk rosmarin
1 tsk svartpeppar

Pajdeg:
½ dl mjölk
½ dl olja
2½ dl vetemjöl

Gör så här

Börja med degen. Blanda mjölk och olja. Arbeta sedan in vetemjölet till en smidig, mjuk deg. Forma degen till en boll och täck den med plastfolie. Ställ i kylen i 15 minuter.

Koka grönsakerna under tiden. Lägg potatis och morötter i en kastrull, täck nätt och jämnt med vatten. Koka upp och låt koka 10 minuter på medelvärme. Häll upp i durkslag och låt rinna av.

Blanda kycklingkött, buljong, morötter och potatis, majs, ärter, rosmarin och peppar i en stor skål och rör om väl. Ös upp blandningen i en 22 cm vid pajform.

Värm ugnen till 175 grader. Kavla ut pajdegen på en lätt mjölad bakyta med mjölad kavel till en 25 cm stor rundel. Täck pajformen med degen och vik in kanterna. Klipp några små ånghål i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills ytan är ljust guldbrun. Ställ formen att svalna på ett galler. Servera med en sallad.
Visningar:
1895
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader