Kycklingpaj med vitlök, soltorkade tomater och gröna oliver.

Trevlig bjudpaj!

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella gourmet
form (ca 21 cm i diameter)

Fyllning:
50 g soltorkade tomater
75 g gröna oliver
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
3 ägg
100 g färsk parmesan
350 g grillad eller kokt kyckling
1 3/4 dl kesella gourmet
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

1. Blanda mjöl, smör och kesella i en matberedare och kör till en deg.
2. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen
3. Ställ formrn i kylen.
4. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riven parmesan grovt. Skär kycklingen i bitar och blanda allt i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem.
5. Lägg blandningen i formen.
6. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min 200 grader
Visningar:
4929
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader