Kycklingpaj på italienska

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl vetemjöl 150 g
75 g kallt smör
Fyllning:
3 ägg
1 dl kesella gourmet
1 dl vispgrädde
350 g grillat kycklingkött
100 g färsk parmesanost
1 krm rosmarin
1 vitlöksklyfta
75 g gröna oliver
1 dl kesella gourmet
ca 50 g soltorkade marinerade tomater

Gör så här

Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen. Ställ formen i kylen. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Lägg blandningen i formen med pajdegen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt pajen vila ca 10 min före servering.
Visningar:
3247
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader