Kycklingpajen -som smaklökarna älskar.

Man kan äta pajen även när den är kall, så god är den.

Betyg (3 röster)
Antal personer
ca 4- 6

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g kylskåpskallt margarin
1 litet ägg
2 - 3 msk vatten

Fyllningen:
1 grillad kyckling
3 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
1 pkt bacon
½ - 1 purjolök
1 pkt créme Bonjour , vitlöksost

Gör så här

Degen:
Börja med att förbereda pajdegen. Blanda mjölet, saltet, matfettet skuren i bitar i en matberedare eller skål. Arbeta alltsammans till en grynig massa.
Blanda i ägget och vattnet. Knåda snabbt samman
en smidig deg. Linda in den i plastfolie. Låt den ligga i kylskåpet minst 1 timme

Fyllningen:
Ta bort skinnet på kycklingen och skär köttet i mindre bitar, skölj och skiva purjolöken, klipp baconet i mindre bitar. Stek bacon bitarna i egna fettet i en stekpanna, bryn sedan purjolöken, ej för hårt stekt.

Tillsätt grädde, créme fraiche, kycklingköttet, vitlöksosten och låt allt småkoka tills vitlöksosten smält. Den här rätten behöver inte kryddas, den är smakrik ändå.

kavla ut pajdegen. Fördela blandningen i pajformen
26x 18 cm (1 ½ liter ). Kavla ut pajdegen. Lägg den som ett lock ovanpå formen. Tryck till ordentligt. skär bort överflödig deg.

Ta med mått ut små blommor, blad eller skär ut dem med en vass kniv. Pensla degen med ägg. Lägg på garneringen och pensla alltsammans på nytt. Gör ett eller flera ånghål med ett litet runt mått ca 1 cm i diameter.Grädda pajen i mitten av ugnen 200- 225 grader, ca 20-25 min eller tills pajen fått färg.
Visningar:
7713
Sparat:
294

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpajen recept
Den goda kyckli..
av monfo
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader