Kycklingpanna Continental

Grytan vinner på att göras någon dag i förväg.

Går att frysa

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklingpanna Continental

Ingredienser

1 kyckling 1-1,5 kg
1 fänkålsstång
2 msk margarin eller smör
1 tsk salt
1 krm peppar
2-3 tomater
1 knippa salladslök
2 msk honung
0,5 msk soja
2 tsk malen koriander
Saft av 1 apelsin

Gör så här

Börja med att skära upp kycklingen i 6-8 bitar.

Strimla fänkålen. Lägg strimlorna i en låg och vid panna, typ traktörpanna.

Smält matfettet i en annan stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma, läggs kycklingbitarna i och brynes runt om. Lägg inte i för mycket per gång. Då är det svårt att få fin färg. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna ovanpå fänkålen.

Skär tomaterna i små fina tärningar och salladslöken i strimlor.

Blanda tomat, lök honung och soju med koriander och apelsinsaft. Häll det över kycklingen.

Lägg på lock och koka rätten 25-30 min. Servera med pommer och en sallad.
Visningar:
1066
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpanna recept
Smal och snabb ..
över 2 månader
Fransk kyckling
av Annafbg
över 2 månader
Lenas kycklingp
av Lena67S
över 2 månader
Anci´s Paprikas
av Josses
över 2 månader
Kycklingpanna
av Luna
över 2 månader
Kycklingpanna
av styvan
över 2 månader