Kycklingsallad

Meningen är att kycklingen skall vara varm när salladen serveras, men god är slladen också med kall kyckling. Kycklingen kan också bytas ut mot stekt bacon och då brukar jag tillsätta kokta äggklyftor med i salladen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

450 g marinerad strimlad kycklingfilé
1 huvud Amerikansk sallad eller annan frasig sallad
1 röd eller gul paprika
1 gurka
10 cm purjolök
200 g körsbärstomater
½ msk olivolja
½ dl rostade pinjefrön
Rostad lök

Gör så här

Tvätta noga alla grönsaker. Riv salladsbladen, skala gurkan, skär paprikan, och halvera tomaterna.
Blanda grönsakerna i en stor salladsskål.
Häll olivoljan i en stekpanna, hetta upp och tillägg pinjefröna. Rör om så att fröna inte bränns. När fröna börjar bli ljust bruna så är rostningen färdig. Häll fröna på en tallrik med hushållspapper och låt överflödig olja sugas bort.
Stek upp den färdigt marinerade kycklingen (kan förstås också marinera kycklingen själv, tar bara längre tid)
Lägg de stekta kycklingstrimlorna på grönsakerna, häll på pinjefröna och strö till sist över rostad lök.
Visningar:
2164
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Kycklingsallad recept
Kycklingsallad ..
av HKH
över 2 månader
Krämig Kyckling
av bikbok
över 2 månader
kycklingsallad
över 2 månader
Kycklingsallad ..
av Isia88
över 2 månader
En sommarlätt k
över 2 månader
Kycklingsallad.
av fenne
över 2 månader