Kycklingschnitzel

Enkelpanerad schnitzel på kycklingfilé. Blir väldigt saftiga och goda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklingschnitzel

Ingredienser

4 Kycklingfiléer
2 dl Ströbröd
Salt
vitpeppar
Smör och rapsolja till stekning

Till servering:
1 citron
1 liten burk Anjovis
Kapris
ärter

Gör så här

Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och snitta dem från sidan så att de kan vikas upp till bubbel storlek. Tryck till och krydda köttet med salt och peppar.
Vänd köttet i ströbröd. Vid enkel panering är det viktigt att köttet är fuktigt att man "bäddar" ner det i ströbrödet och trycker till. Släng ströbrödet som blir över.
Stek schnitslarna i lika delar sömr och rapsolja. Kycklingen ska vara genomstekt så inled med ganska het panna så köttet får färg. Därefter eftersteks det på låg temperatur.
Gör klassiskt wienergarnityr med citronskiva, anjovisfilé och kapris. Klyftpotatis och ärter serveras till.
Visningar:
7558
Sparat:
29
Harissamarinera..
över 2 månader
Kycklingschnitz
över 2 månader
Kycklingschnitz
av Queenie
över 2 månader
Ostpanerad kyck
av Amika
över 2 månader
Kycklingschnitz
av Queenie
över 2 månader
Mexikansk kyckl
över 2 månader