Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Recept från "Maten från Thailand

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Ingredienser

7,5 dl kokosmjölk
2 stjälkar citrongräs, endast det vita, skurna till vippor eller krossade
5 cm galangarot eller ingefära, skuren i bitar
4 asiatiska schalottenlökar, krossade med en knivsida
400 g skinnfri kycklingfilé, strimlad
2 msk fisksås
1 msk palmsocker
200 g körsbärstomater, skurna i bitar om de är stora
150 g små champinjoner
3 msk pressad limesaft
6 kaffir limeblad, rivna i halvor
2 långa röda chilifrukter, urkärnade och tunt skivade
några korianderblad till garnering

Gör så här

Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme.

Tillsätt kyckling, fisksås och palmsocker eller råsocker och låt sjuda under ständig omrörning i 5 minuter, eller tills kycklingen är genom-kokt.

Lägg i tomater och svamp och låt sjuda i 2–3 minuter.

Tillsätt limesaft, limeblad och chili när bara några sekunder återstår av koktiden.
Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form.

Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Denna rätt ska inte vara överväldigande stark, utan ha en söt, salt och syrlig smak.

Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering.
Smaklig måltid!
Visningar:
7118
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Kycklingsoppa recept
Krämig kyckling..
över 2 månader
Kycklingsoppa m
av leek70
över 2 månader
Asiatisk het ky
över 2 månader
Kryddig kycklin
över 2 månader
Kycklingsoppa m
över 2 månader
Kyckling- och t
över 2 månader