Läcker krabbtoast

En nekel entré att göra som dessutom smakar himmelskt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

225 g krabbkött, konserverat eller djupfryst
4 skivor pain riche
1 vitlöksklyfta, halverad
2 tsk olivolja
4 blad romansallad

Såsen:
4 skalade vitlöksklyftor
2 ½ dl lättmajonnäs
1 dl paprikasallad
½ - 1 krm nymalen svartpeppar
Citronklyftor till garnering

Gör så här

Sätt på ugnsgrillen. Lägg aluminiumfolie på en plåt och rosta de skalade vitlöksklyftorna (till såsen) gyllenbruna under grillen, ca 2 minuter. Vänd dem då och då och låt svalna något.

Mixa vitlöksklyftorna, majonnäsen, paprikan och pepparn i en mixer till en slät sås. Blanda krabbköttet med såsen, blanda väl. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen.

Skiva pain richebrödet på snedden och gnid in båda sidorna med den halverade vitlöken (går att hoppa över). Droppa över olivoljan. Rosta brödet gyllenbrunt ca 1 minut.

Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och skeda upp krabblandningen på bladen. Lägg en skiva bröd på varje tallrik. Skölj citronen noga och skär den i smala klyftor, garnera och servera genast.
Visningar:
1415
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Krabbtoast
över 2 månader