Läcker ostomelett

Med krämig, smält ost, en svag doft av vitlök och en kryddig persiljefyllning blir den här omeletten en delikatess.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g ost, t.ex. cheddar
3 kvistar persilja
1 vitlöksklyfta
6 ägg
2 msk vatten eller kaffegrädde
1 krm salt
½ krm vitpeppar
½ tsk paprikapulver
1 knivsudd malen koriander
1 tsk pressad citron
2 tsk smör eller margarin

Gör så här

Riv osten fint. Skölj persiljan och finhacka den. Skala och pressa vitlöksklyftan.

Dela äggen. Vispa samman äggulorna med vatten (grädde), salt, peppar, paprikapulver, koriander, persilja och vitlök. Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett hårt skum i en annan skål och vänd ner det över ägguleblandningen. Rör sedan ner 2/3 av den rivna osten och blanda försiktigt alltihopa till en luftig men väl blandad massa.

Smält matfettet i en stor, fettsnål stekpanna. Häll omelettsmeten i pannan, lägg på locket och sänk värmen. Låt omeletten steka på svag värme under lock i ca 10 minuter.

Vänd omeletten, strö över resten av osten och fortsätt steka under lock i ytterligare 3 minuter tills undersidan fått en vacker, ljusbrun färg. Dela omeletten som en tårta i 4 bitar. Lägg upp på förvärmda tallrikar och servera genast.
Visningar:
2360
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Ostomelett recept
Frestande fetao..
av JennyV
över 2 månader
Omelett  i stek
över 2 månader
Ostomeletter me
av ros
över 2 månader
Latmaskens svam
av MajSil
över 2 månader
Ostomelett med ..
av Bodil56
över 2 månader
Frukostomelett
över 2 månader