Läcker syltpaj

Aprikos-, svart vinbärs- och jordgubbsmarmelad gör denna paj extra fruktig och smakrik.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

350 g färdig pajdeg
Mellanmjölk till penslingen

Fyllning:
150 g lättsockrad aprikosmarmelad
150 g lättsockrad svartvinbärsmarmelad
150 g lättsockrad jordgubbsmarmelad

Gör så här

Istället för att använda marmelad kan man ta 125 g sylt + 1 tsk potatismjöl.

Värm ugnen till 175 grader. Ställ in och värm en bakplåt i ugnen.

Tina och kavla ut 250 g av pajdegen och klä en form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant med degplattan. Tryck fast degen mot kanterna, skär bort överskottsdegen.

Kavla ut resten av degen och skär ut 3 lika breda remsor. Snurra remsorna till spiraler genom att hålla remsorna i vars en ände och vrid lätt mot varandra. Vrid inte för mycket för då går degen sönder.

Lägg ut spiralerna på pajdegsbottnen så att det bildas 6 lika stora sektioner. Lägg ut remsorna tvärs över varandra. Tryck fast remsorna mot pajskalet och i mitten. Pensla spiralerna med mjölk.

Skeda upp de olika bärfyllningarna i de olika sektionerna. Lägg ett bakplåtspapper på den heta plåten. Ställ pajformen på pappret. Grädda 40-50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Låt pajen svalna något innan serveringen.
Visningar:
1987
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.