Läckra mozartskulor

Dessa läckra praliner smälter på tungan. Härlig mörk choklad omger en kärna av nougat och smaksatt marsipan

Betyg (0 röster)

Ingredienser

200 g nougat
10 g pistaschmandel
250 g marsipan
11⁄4 dl florsocker
2 msk rom alt arraksarom
100 g mörk chokla

Gör så här

Dessa fantastiskt goda Mozartkulor kräver lite tålamod vid tillverkningen men de ser imponerande ut. En verkligt lyxig gåva att ge bort till goda vänner. Mozartkulorna består av en kärna av nougat med ett smaksatt lager marsipan runt. Slutligen är de doppade i choklad. Marsipanskalet bör vara 3–4 mm tjockt. Innan kulorna doppas i den smälta chokladen måste de vara släta, jämna och kylskåpskalla. Använd lite florsocker om massan klibbar. Med hjälp av två gafflar är det sedan lätt att doppa kulorna i chokladen. Se till att det inte kommer något vatten i chokladen eftersom kulorna då lätt förlorar sin fina glans. Lägg kulorna att stelna på ett galler. Du kan behålla kulorna hela eller dela dem försiktigt på mitten med en vass kniv innan de läggs i cellofan. Bind om cellofanet med ett guldsnöre eller med något annat vackert band. Välj gärna en lyxig ask och förvara Mozartkulorna svalt. Ingredienserna räcker till 16 kulor.

1 Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.

2 Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer eller elvisp tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom (alt arraksarom).

3 Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.

4 Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.

5 Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Smält sedan chokladen i ett vattenbad.

6 Doppa kulorna i chokladen och låt dem stelna på ett galler.
Visningar:
2638
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.