Lätt och festlig fisk

Lätt och festlig fisk

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 gr vit fiskfile
2 msk rapsolja
1 röd chili utan kärnor skuren i fyra bitar
2 vitlöksklyftor skurna i halvor
4 dl hönsbuljong
I dl vitt vin
25 gr smör
2 tomater skurna i småbitar
150 gr skalade räkor
lite hackad bladpersilja

Gör så här

Salta och peppra fiskfileerna. Stek vitlök och chili i oljan tills vitlöken börjar bli guldfärgad. Plocka ur vitlök och chili. Stek fisken guldfrägad i oljan.. Koka upp buljong och vin och vispa ned smöret. Lägg över tomater och eventuell persilja på fisken. Häll över buljongen och låt sjuda tills fisken är genomstekt cirka 3 minuter. Lägg på räkorna.

Servera till vildris, sparris eller potatismos och en sallad.
Visningar:
1912
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader