Lätt potatissallad

En potatissallad som smakar speciellt bra till grillat kött och fisk. Eller varför inte som tillbehör på buffébordet?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g potatis, fast sort
100 g färska spenatblad
1 röd lök
10 svarta oliver (valfritt)
250 g, ca 10 st, cocktailtomater

Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl lättyoughurt
2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja eller ½ purjolök
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Skrubba potatisen och lägg den i en kastrull, täck med vatten och koka 20-30 minuter. Skölj spenaten och låt den rinna av. Lägg några vackra blad åt sidan och skär resten i fina strimlor. Skala och hacka löken. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.

Blanda gräddfil och youghurt. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i gräddfilsblandningen. Skölj och hacka persiljan eller skiva purjolöken och blanda ner i dressingen. Blanda väl och krydda med salt och peppar.

Låt potatisen rinna av. Spola under kallt vatten. Låt potatisen svalna lite, skala och skär den i tärningar. Blanda potatis, spenat, lök och oliver med dressingen. Klä en skål med plastfolie och häll ner potatissalladen. Tryck till folien och ställ skålen i kylen i en timma.

Skölj tomaterna, halvera dem eventuellt. Stjälp upp salladen på ett fat. Ta bort folien. Garnera med spenat och tomater.
Visningar:
3626
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Potatissallad recept
Supergod potati..
över 2 månader
Färskpotatissal
över 2 månader
Fläskfilé med p..
av ros
över 2 månader
Fransk potatiss
över 2 månader
Grillad Lax med..
över 2 månader
Gills smarriga
av Gillsan
över 2 månader