Lätta lingonbrödet

Supergott nyttigt bröd.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st

Ingredienser

25 g jäst
5,5 dl vatten
14 dl fullkornsmjöl av dinkel
flingsalt
1 dl rårörda lingon/ eller blåbär
1msk flytande honung

Gör så här

När du bakar på dinkel blir degen kladdigare än med vanligt vetemjöl. Det är meningen. Detta ger ett saftigt och luftigt bröd, så låt det med fördel vara lite kladdigt.

Sätt på ugnen på 275 grader. Rör ut jästen med hälften av vattnet som ska vara ca 37 grader eller "fingerljummet". Tillsätt resten av vattnet och blanda i nästan allt mjöl, spara ca 1 dl. Tillsätt en stor nypa flingsalt. Låt jäsa under bakduk i 1 timma.

Blanda sedan ner de rårörda lingonen och det sista mjölet. Knåda ut degen och forma till små baguetter. Lägg dem på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen på 275 grader i 5 minuter. Dra sedan ner värmen till 175 grader och grädda ytterligare 10-15 minuter.

Ätes med fördel nybakta.
Visningar:
1154
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.