Lättare knäck

En smalare variant av julknäcken

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 50

Ingredienser

2 dl vaniljvisp
2 dl sirap
2 dl socker
½ dl sötmandel, skållad och hackad

Gör så här

Ställ knäckformar på ett fat. Blanda vaniljvisp 12%, sirap och socker i en vid gryta. Använd hushållstermometer.

Koka kraftigt tills termometern visar ca 120 grader.. Eller prova det så kallade "kulprovet" Det kan ta längre tid för smeten att får rätt konsistens om grytan är liten.

Tillsätt mandeln och fyll formarna med hjälp av två teskedar. Förvara knäcken svalt och tänk på att inte stapla dem på varandra. Lägg smörpapper mellan varje lager, annars klibbar de ihop.
Visningar:
2514
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Knäck recept
Kickis knäckiga..
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Kakor med dumle
över 2 månader