Lättare Ugnspannkaka

Jättegod!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st ägg
0,6 l lättmjölk
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,75 dl grahamsmjöl
0,5 msk margarin
Sötningsmedel, eller fruktsocker
4 dl bär, valfria skogsbär, blåbär, björnbär, hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke
2. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet.
3. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten.
4. Baka ugnspannkakan i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stor formen är.
Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ca 2-4 minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.
5. Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt.


Näringsinnehåll per portion:
Kalorier: 286
Protein: 13,5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 5,5 g
Fibrer: 5 g
C vitamin: 10 mg
Järn: 2 mg
Visningar:
4726
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Ugnspannkaka recept
Ugnspannkaka me..
över 2 månader
Ugnspannkaka me
av LEDIVO
över 2 månader
Potatispannkaka
över 2 månader
Mina pannkakor
över 2 månader
Ugnspannkaka me
av jenny.s
över 2 månader
Ugnspannkaka me
av Liliane
över 2 månader