Lättbakad hållbart Rågbröd

Ett recept som jag hittade en gång i en tidning. Damen som satt ihop receptet hade nog inte tänkt att göra detta bröd från början.
Men hur som helst har jag använd detta recept i många år och är väldig tacksam för detta lyckade misslyckan. Obs Ju slarviga man rör ihop degen desto bättre tycks det bli. Pinfärsk måste man skära lite tjockare skivor men efter några dagar så kan man skiva hur tun som helst

Betyg (1 röst)
Antal personer
1 limpa
Lättbakad hållbart Rågbröd

Ingredienser

50 g . jäst
2 1/2 dl . vatten
1 dl . surt äppelmos
2 tsk salt
3 dl . Rågmjöl
3 dl . Vetmjöl

Gör så här

rör ut jästen i vattnet
tillsätt äppelmos & salt
tillsätt båda mjölsorterna
rör om tills allt är blandat
obs ingen knådning behövs
häll direkt i en avlång smörd form 1 1/4 l
täck över med en bakduk
låt jäsa minst 4 timmar
eller över natten (brukar jag göra)
grädda i 175-200' 45 min
lägg brödet på ett galler pensla med hett vatten
tåck över med ett bakduk
Visningar:
4668
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Rågbröd recept
Trekantiga rågb..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Nikkaluokta sop
över 2 månader
Buavärstingen (
av LillaJa
över 2 månader
Laxtårta med lö
av babbs
över 2 månader
Nikkaluoktasopp
av MrsC
över 2 månader