Lättgjord Terrine

4 port huvudrätt eller 8 port entrérätt passar på buffébordet också.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-8
Lättgjord Terrine

Ingredienser

400 g köttfärs
1 gul lök
300 g bakad leverpastej
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Särr ugnen på 200 grader.

Skala och finhacka löken. Mosa leverpastejen. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Lägg smeten i en avlång form, rymd ca 1 1/2 liter.

Grädda i ugnen 1-1 1/4 tim.

Servera terrinen varm eller kall med t ex sallad och bröd, ev gelé eller cumberlandsås.
Visningar:
3589
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Terrine recept
Läcker terrine
av ros
över 2 månader
After Eight ter
över 2 månader
Potatis och ruc..
över 2 månader
Baeckaoffa..
av ursus
över 2 månader
Sparristerrin m
av LillaJa
över 2 månader
Halstrad anklev
av Pette
över 2 månader