Lättgjorda grytan

Smarrig gryta. Köttet skall bli riktigt mört.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g fransyska (el . högrev , ytterlår ..... )
4 dl oxbuljong
1 msk soja
2 st purjolök
1 tsk salt
2 hg skinka , rökt
2 krm svartpeppar
1 dl tomatpuré
1,5 tsk dragon (smulad)
2 dl creme fraiche , lätt
2 msk vetemjöl

Gör så här

Koka upp buljong och soja.
Skär köttet i ganska små bitar eller strimlor. Lägg köttet i buljongen och koka30-60 minuter beroende på vilket kött som används. Det skall bli riktigt mört.

Strimla purjo och tillsätt i grytan.
Salta och peppra. Klicka i tomatpuré och krydda med dragon.
Rör ihop creme fraiche och mjöl och tillsätt lite i taget.
Låt puttra ca 5 minuter, tillsätt strimlad skinka mot slutet.

Garnera gärna med färsk dragon och servera med kokt potatis och en fräsch sallad
Visningar:
5892
Sparat:
104

LIKNANDE RECEPT

Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader