Lättlagad filépanna

Om man gillar vitlök och curry

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 gr fläskfilé
20 msk smör el. marg.
salt & peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde
1 buljongtärning
2 paprikor (i olika färger)
2 bananer

Gör så här

Putsa filén ren från fett och hinnor och skär det i cm-tjock skivor.
Hacka löken och tärna paprikan. Bryn köttet i matfettet, salta och peppra. Ta upp köttet efterhand som det blir brynt.
Lägg ner löken i pannan och fräs den mjuk under omrörning. Pressa i vitlöken, dofta över curry och fräs tillsamman. Rör i mjöl och späd med vatten och grädde. Smula i buljongtärningen och koka upp. Lägg köttet och paprikan i såsen, smaka av med salt & peppar. Låt pannan sjuda under lock 5 min. Lägg i de skivade bananerna och värm.

Servera med ris och en god sallad
Visningar:
641
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Filépanna recept
Fläskfilepanna ..
av Bojka
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Ytterfilé ā la
över 2 månader
Mustig fläskfil
över 2 månader
Lättlagad fläsk
av Lilloo
över 2 månader
Fläskfilepanna
över 2 månader