Lättlagad fläskfilégryta

En god fläskfilégryta som går snabbt att göra och alla i olika åldrar tycker om den. Jag tycker att den är godast utan rosépeppar... jag kryddar med lite salt och peppar istället.

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st
Lättlagad fläskfilégryta

Ingredienser

400 g fläskfilé
1 msk margarin
½ tsk salt
1 gul lök
4 skivor rökt skinka
½ msk rosépeppar
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1½ dl buljong (vatten + tärning)
1½ dl grädde eller crème fraiche

Gör så här

Strimla köttet. Bryn det i margarinet i en stekpanna. Salta.

Skala löken och hacka den. Skär skinkan i tärningar. Tillsätt löken och skinkan i stekpannan och låt dem bryna med.

Strö över rosépeppar och mjöl. Rör ut tomatpurén med buljongen och häll det i pannan. Låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter.

Häll i grädden eller crème fraichen och smaksätt ev med mera kryddor, t ex salt och peppar. Servera med ris och sallad.
Visningar:
25810
Sparat:
523
Fläskfilégryta ..
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Kicki8
över 2 månader
Fläskfilégryta
av look
över 2 månader
Fläskfilégryta
av ros
över 2 månader